Kokoskage til de søde

29.03.12 No kommentarer

Her i den mørke tid, kan det være svært at holde humøret oppe, men lidt sødt kan af og til hjælpe. Hvem af os ønsker ikke noget lækkert, bare engang i mellem? En god og nem klassiker er kokosnødden, men den er så dum at åbne. Det kræver jo en prober næve, eller gør det?
Hvis man tager en kokosnød og bager den ved 180 grader i 15-20 minutter, vil skallen sprække og nødden ligge løst inden i, lige til at tage ud og spise når den er kølet af.
Så kan man tage og skære et lille hul i nødden, hælde saften ud i en skål, rive nødden på den grove side af rivejernet og lave en dejlig kage. Super nemt, ik?

kokoskage på kun 10 minutter (1 springform 24cm)
 • 5 dl olie
 • 200 gram drænet yoghurt
 • 1 dåse kokosmælk
 • 600 gram mel
 • 300 gram mørk sukkerrør sukker
 • 30 gram bagepulver
 • 30 gram vaniljesukker
 • ½ revet kokosnød

Det hele røres sammen til en ensartet masse og bages ved 180 grader i ca 25 minutter.

glasur
 • ½ revet kokosnød
 • 200 gram sukker
 • 50 gram smør
 • Mælken fra kokosnødden

Sukker karamelliseres på panden og smør tilsættes. Tilsæt derefter kokosmælken og revet kokos, og kog det ind til let karamel.
Prik 10-15 huller i kagen mens den er varm og hæld glasuren over. Lad den trække til kagen er stuetemperatur, og nyd den herefter.
Super nemt, smager kanon og er perfekt til at bringe smilet frem på en mørk og kedelig aften.

Det var vores forslag til en nem lækker klage med frisk kokosnød, hvis I har andre opskrifter, så del det med os andre her på bloggen!

En hver koks drøm

29.03.12 No kommentarer

Jeg blev en dag ringet op af Rasmus Pors, som er en af drivkrafterne bag Kroen under Broen.

Kroen under Broen er en interimistisk og hyggelig restaurant og vinbar placeret under Knippels bro, med broens buer som loft og frisk luft til begge sider. Alle går til bords samtidigt, ved et langt bord hvor de møder nye mennesker, et rigtig hyggeligt koncept! Desværre kun i August.

Rasmus spurgte om jeg ikke ville være dagens kok en af de næste dage, da de helst vil have nye impulser og vinkler på maden, og derfor havde en ny gæstekok på hver dag.
Ideen er at gæstekokken møder op om morgenen i køkkenet og får udleveret en form for ”gavekurv” af friske grøntsager, bær, urter, fisk og skaldyr, og af det fremtryller en 3-4 retters menu ud fra hvad der er til rådighed!
Jeg sagde straks JA og glædede mig allerede!

På selve dagen mødte jeg op til et væld af lækker multe, lyssej, små rødbeder, danske æbler, bladselleri og mange andre ting, og til at hjælpe mig med at nå det, var 2 kokke og et MEGET veludstyret køkken!

Det var fantastisk at kunne boltre sig næsten uden begrænsninger i en organisk legestue med legekammerater, en hver kok´s drøm, men det blev endnu bedre. Da vi kom ned til restauranten på kajen , vi kunne grille!!!! Grillet multe, nu bliver det ikke bedre!

Vi havde omkring 40 gæster som sad og hyggede sig med:
Fiskesuppe med persille og østers – grillet multe med forskellige salater og nye kartofler med friske urter og brunet smør- æble og hvid chokolademuffin med syltede æbler og havtorn sauce og dertil hørende god vin, og stemningen var helt fantastisk!

En lille bid af madhimlen var lige faldet ned i mit skød og jeg gik træt hjem i seng med et MEGET stort smil på læberne.

Juletips fra kokken

29.03.12 No kommentarer

Kokkens jul er ikke anderledes end andres, men fyldt med små tricks som jeg nu vil dele lidt ud af!

Når du starter med at lave lækker julemad, er det en god ide at starte i god tid. Rødkål har godt af at stå 3-6 dage og samle aroma, så brug weekenden før jul til at snitte rødkål, tilsæt 3dl æbleeddike, 300g brun sukker, 4 laurbærblade og 2 timianstilke.
Kog rødkålen næsten mør, tilsæt 3 appelsiner skåret i små stykker og smag til med salt og peber. Stil det koldt og mørkt til du skal bruge det. Tilsæt lidt andefedt ved opvarmningen på dagen, det giver glans og løfter smagen.

Et andet godt trick er, at sætte anden fyldt med svesker og æbler, eller en svinekam med svær, i en forvarmet ovn på 70 grader inden man går i seng. Den er klar når man står op næste morgen. Meget bleg, men færdig. Så kan du lade anden blive kold og skære den ud i god tid, den skal bare under grillen til den har sprødt skind lige før servering. Stegen skal have 20 minutter ved 160 grader og derefter under grillen til sværen er sprød, det er superlækkert!

Bonusinfo: hvis der er huller hvor sværen ikke er sprød, kan man med fordel bruge sin lille brænder til Crème Brûlée, og punktvis give den lidt ekstra.

Brune kartofler kan nemt laves tidligere på dagen, de bliver kun bedre af at stå et stykke tid.
Brun sukkeret til det karamelliserer, på en god tefalbelagt pande, og tilsæt fedt fra flæskestegen i stedet for smør. Fedt bruser mindre og smager af mere. Hæld derefter de kogte-pillede-kolde kartofler op i karamellen og lad dem simre I ca 20 minutter. Nu skal kartoflerne bare stå overdækket til du skal varme dem og de er klar til servering uden for meget hurlumhej i allersidste øjeblik.

En anden ting der nemt kan gøres er, at koge sin risengrød I ovnen. Den brænder ikke på og den bliver altid perfekt! Man kan med stor fordel tage en Le Creuset gryde med godt tætsluttende låg, den er velegnet til ovnen. 1 liter mælk, 180gram grødris og 1 spiseske sukker blandes i gryden og det hele sættes ind på 100grader i halvanden til to timer. Husk at røre i den hver halve time. Så er der dømt risengrød!

Bonusinfo: Hvis du strør et tyndt lag sukker over den færdige grød slipper du for der kommer skind på.
Til slut er der kirsebærsovsen, som man kan løfte med lidt gløgg ekstrakt og amaretto, hvis man ikke bruger de italienske syltede kirsebær.

Har I nogensinde prøvet at servere noget andet til ris a la mande end kirsebærsovs???

Jeg har hørt at der skulle være en del varianter i omløb og vil hellere end gerne høre fra jer om de muligheder I benytter jer af?
Del det med os andre på bloggen, vi kan alle bruge tips og tricks til bedre madlavning