Kokoskage til de søde

Jeg blev en dag ringet op af Rasmus Pors, som er en af drivkrafterne bag Kroen under Broen.

Kroen under Broen er en interimistisk og hyggelig restaurant og vinbar placeret under Knippels bro, med broens buer som loft og frisk luft til begge sider. Alle går til bords samtidigt, ved et langt bord hvor de møder nye mennesker, et rigtig hyggeligt koncept! Desværre kun i August.

Rasmus spurgte om jeg ikke ville være dagens kok en af de næste dage, da de helst vil have nye impulser og vinkler på maden, og derfor havde en ny gæstekok på hver dag.
Ideen er at gæstekokken møder op om morgenen i køkkenet og får udleveret en form for ”gavekurv” af friske grøntsager, bær, urter, fisk og skaldyr, og af det fremtryller en 3-4 retters menu ud fra hvad der er til rådighed!
Jeg sagde straks JA og glædede mig allerede!

På selve dagen mødte jeg op til et væld af lækker multe, lyssej, små rødbeder, danske æbler, bladselleri og mange andre ting, og til at hjælpe mig med at nå det, var 2 kokke og et MEGET veludstyret køkken!

Det var fantastisk at kunne boltre sig næsten uden begrænsninger i en organisk legestue med legekammerater, en hver kok´s drøm, men det blev endnu bedre. Da vi kom ned til restauranten på kajen , vi kunne grille!!!! Grillet multe, nu bliver det ikke bedre!

Vi havde omkring 40 gæster som sad og hyggede sig med:
Fiskesuppe med persille og østers – grillet multe med forskellige salater og nye kartofler med friske urter og brunet smør- æble og hvid chokolademuffin med syltede æbler og havtorn sauce og dertil hørende god vin, og stemningen var helt fantastisk!

En lille bid af madhimlen var lige faldet ned i mit skød og jeg gik træt hjem i seng med et MEGET stort smil på læberne.

Skriv en kommentar