Kokoskage til de søde

Kokkens jul er ikke anderledes end andres, men fyldt med små tricks som jeg nu vil dele lidt ud af!

Når du starter med at lave lækker julemad, er det en god ide at starte i god tid. Rødkål har godt af at stå 3-6 dage og samle aroma, så brug weekenden før jul til at snitte rødkål, tilsæt 3dl æbleeddike, 300g brun sukker, 4 laurbærblade og 2 timianstilke.
Kog rødkålen næsten mør, tilsæt 3 appelsiner skåret i små stykker og smag til med salt og peber. Stil det koldt og mørkt til du skal bruge det. Tilsæt lidt andefedt ved opvarmningen på dagen, det giver glans og løfter smagen.

Et andet godt trick er, at sætte anden fyldt med svesker og æbler, eller en svinekam med svær, i en forvarmet ovn på 70 grader inden man går i seng. Den er klar når man står op næste morgen. Meget bleg, men færdig. Så kan du lade anden blive kold og skære den ud i god tid, den skal bare under grillen til den har sprødt skind lige før servering. Stegen skal have 20 minutter ved 160 grader og derefter under grillen til sværen er sprød, det er superlækkert!

Bonusinfo: hvis der er huller hvor sværen ikke er sprød, kan man med fordel bruge sin lille brænder til Crème Brûlée, og punktvis give den lidt ekstra.

Brune kartofler kan nemt laves tidligere på dagen, de bliver kun bedre af at stå et stykke tid.
Brun sukkeret til det karamelliserer, på en god tefalbelagt pande, og tilsæt fedt fra flæskestegen i stedet for smør. Fedt bruser mindre og smager af mere. Hæld derefter de kogte-pillede-kolde kartofler op i karamellen og lad dem simre I ca 20 minutter. Nu skal kartoflerne bare stå overdækket til du skal varme dem og de er klar til servering uden for meget hurlumhej i allersidste øjeblik.

En anden ting der nemt kan gøres er, at koge sin risengrød I ovnen. Den brænder ikke på og den bliver altid perfekt! Man kan med stor fordel tage en Le Creuset gryde med godt tætsluttende låg, den er velegnet til ovnen. 1 liter mælk, 180gram grødris og 1 spiseske sukker blandes i gryden og det hele sættes ind på 100grader i halvanden til to timer. Husk at røre i den hver halve time. Så er der dømt risengrød!

Bonusinfo: Hvis du strør et tyndt lag sukker over den færdige grød slipper du for der kommer skind på.
Til slut er der kirsebærsovsen, som man kan løfte med lidt gløgg ekstrakt og amaretto, hvis man ikke bruger de italienske syltede kirsebær.

Har I nogensinde prøvet at servere noget andet til ris a la mande end kirsebærsovs???

Jeg har hørt at der skulle være en del varianter i omløb og vil hellere end gerne høre fra jer om de muligheder I benytter jer af?
Del det med os andre på bloggen, vi kan alle bruge tips og tricks til bedre madlavning

Skriv en kommentar